Save and Care: Duikmedisch specialist

Visustest

Behalve bij de voorbereiding op een keuring is deze oogtest ook in andere situaties een betrouwbaar instrument om het gezichtsvermogen te controleren. Door bij herhaaldelijk gebruik van de test de resultaten steeds nauwkeuring te noteren en deze met elkaar te vergelijken kunnen kleine veranderingen in het gezichtsvermogen zeer vroegtijdig worden vastgesteld.

Uitvoering van de visustest

U wordt verzocht om naar een kaart te kijken die op 5 meter afstand van u aan de wand hangt. Op de kaart staan ringen van verschillende afmetingen. Elke ring heeft een opening die naar een willekeurige kant wijst.

De kaarten voor de visustest

De oogtest wordt voor ieder oog afzonderlijk uitgevoerd. Als u bril- of lensdragend bent, dan voert u deze test uit zowel met als zonder bril. Eén van beide ogen dekt u af meet uw vlakke hand, vermijd druk op de oogbol. De arts vraagt u van een aantal ringen (van groot naar klein) waar de opening in de ring zich bevindt. Dit wordt ook gedaan voor het andere oog. De gegevens die zo worden verzamelt geven een goed beeld van uw gezichtsvermogen.

De uitslag

De uitslag wordt direct met u besproken

De duur van het onderzoek: ongeveer 10 minuten