Save and Care: Duikmedisch specialist

Audiometrie

Bij Save and Care kunnen we op onze lokatie in Oostvoorne tevens een audiometrietest aanbieden. Wij beschikken over de benodigde apparatuur en een speciale ruimte dat geluidsdicht is ingericht om dergelijke testen af te nemen.

Doel van de audiometrie

Een audiometrie is mogelijk bij Save and Care

De toon audiometrie wordt gemeten per oor en per toonhoogte om te meten wat de minimale hoeveelheid geluid is die u kan waarnemen. Om deze reden wordt de test in een stille kamer uitgevoerd. Bij deze test kan de werking van het trommelvlies en de gehoorbeentjes gecontroleerd worden. Met deze test kan er worden nagegaan of het gehoor van de patiënt afwijkt van de verwachte waarden.

Uitvoering van de audiometrie test

Een audiometrie is mogelijk bij Save and Care

U krijgt een koptelefoon op en wordt gevraagd op een knop te drukken wanneer u het pieptoontje hoort. U hoort meerdere malen dezelfde toon in wisselend volume. Vervolgens wordt de toonhoogte veranderd en wordt de procedure herhaald. Dit wordt zowel voor het linker- als het rechteroor apart gedaan.

De resultaten van de meting worden vervolgens in twee grafieken weergegeven, voor elk oor apart. Dit geeft een indicatie van de gehoordrempel per oor bij luchtgeleiding.

Duur onderzoek : ongeveer 15 minuten